Polévka z čínského zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Zelí čínské
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 476.9 mg
  • Vláknina 5475 mg
  • Vitamín A 5475 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričku jemně nakrájíme. Čínské zelí řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme. Odstraníme řapíky a listy drobně pokrájíme.

  • 2

    Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme zelí a dusíme 15 minut. Mezitím rozmícháme v misce rýžový ocet, sójovou omáčku, cukr a sherry. Řádně promícháme, přidáme do hrnce spolu s chilli papričkou a zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 3 minuty. V malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku na hladkou kaši. Vmícháme je pomalu do polévky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Vše povaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu