Polévka z čínského zelí
Suroviny
- 450 g Zelí čínské
- 600 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Chilli paprička
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 6 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 476.9 mg
- Vláknina 5475 mg
- Vitamín A 5475 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričku jemně nakrájíme. Čínské zelí řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme. Odstraníme řapíky a listy drobně pokrájíme.
-
2
Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme zelí a dusíme 15 minut. Mezitím rozmícháme v misce rýžový ocet, sójovou omáčku, cukr a sherry. Řádně promícháme, přidáme do hrnce spolu s chilli papričkou a zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 3 minuty. V malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku na hladkou kaši. Vmícháme je pomalu do polévky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Vše povaříme ještě 5 minut.
-
3
Polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy a ihned servírujeme.