Fazolová pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Saturejka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 367.7 mg
  • Vláknina 9048.5 mg
  • Vitamín A 9048.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené bílé fazole z konzervy s trochou nálevu a olivovým olejem rozmixujeme, přidáme k nim najemno nakrájenou cibuli, drcený česnek, kmín a sladkou papriku. Vše důkladně promícháme.

  • 2

    Pomazánku dochutíme citronovou šťávou, nasekanými bylinkami a případně dosolíme.

Komentáře k receptu