Smažená míchaná zelenina
Suroviny
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 55 g Paprika žlutá
- 55 g Paprika červená
- 25 g Čínský hrachorový lusk
- 50 g Brokolice čínská gai lohn
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Chřest bílý
- 4 ks Kukuřice cukrová
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 54 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 1540.4 mg
- Vláknina 24201.8 mg
- Vitamín A 24201.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky.
-
2
Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky.
-
3
V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar.
-
4
V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme.
-
5
Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku.