Savojský piškot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 50 g Solamyl
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 36.6 mg
  • Vláknina 370 mg
  • Vitamín A 370 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dobře utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně přidáváme mouku a na závěr škrobovou moučku. Třeme dokud směs nezíská homogenní konzistenci. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do utřené směsi.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Formu vymažeme a dno i stěny vysypeme krystalovým cukrem. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 40minut.

  • 4

    Po vyjmutí z trouby necháme piškot vychladnout a vyklopíme.

Komentáře k receptu