Orientální ovocný koláč
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
- 200 g Máslo čerstvé
- 100 g Ořechy burské pražené
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Mouka ovesná
- 70 g Cukr krupice
- 50 g Sezam - semena
- 125 g Tuk rostlinný
- 350 g Datle
- 350 g Fíky čerstvé
- 100 g Zázvor nakládaný
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 29 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 40.4 mg
- Draslík 431 mg
- Vláknina 12062.5 mg
- Vitamín A 12062.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve na vál nasypeme hladkou a ovesnou mouku, přidáme nakrájené máslo, špetku soli, moučkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše prosekáme nožem a pak ze vzniklé drobenky vypracujeme soudržné těsto. Necháme zabalené ve fólii asi hodinu chladit v lednici.
-
2
Troubu předehřejeme na 200C.
-
3
Kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Fík omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme na dílky. Datle omyjeme, vypeckujeme a nadrobno nakrájíme.
-
4
Plech vyložíme papírem na pečení, na něm rozválíme těsto na rovnoměrný plát a rozložíme na něj ovoce.
-
5
Vytvoříme drobenku z hrubé mouky, hnědého cukru a rostlinného oleje tak, že vše smícháme a promneme prsty. Ovoce posypeme drobenkou, nasekanými arašídy a sezamovými semínky.
-
6
Pečeme asi 30minut na středním roštu trouby.