Hovězí kari panaeng

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 185 ml Mléko kokosové
  • 2 ks Kafirové listy
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Kari pasta suchá
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Tamarindové pyré
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 160 mg
  • Vláknina 235.5 mg
  • Vitamín A 235.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi WOK rozpálíme olej a na středně prudkém ohni v něm asi 2 minuty smažíme kari pastu, až začne vonět.

  • 2

    Poté přidáme na nudličky nakrájené hovězí, na plátky nakrájený roštěnec a 5 minut restujeme a mícháme. Přilijeme skoro všechno kokosové mléko, palmový cukr a tamarindové pyré, rybí omáčku, stáhneme oheň na minimum a bez pokličky 5-7 minut dusíme. Toto kari má být suché, ale když bude suché příliš, je třeba občas podlít trochou vody. Dle chutí dále okořeníme.

  • 3

    Naložíme naběračkou připravenou směs do misky a pokapeme trochou kokosového mléka. Navrch posypeme na tenké nudličky nakrájenými kalfirovými listy a kroužky papriky.

Komentáře k receptu