Hovězí kari panaeng
Suroviny
- 700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 185 ml Mléko kokosové
- 2 ks Kafirové listy
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Kari pasta suchá
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Tamarindové pyré
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 38 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 193.6 mg
- Draslík 160 mg
- Vláknina 235.5 mg
- Vitamín A 235.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi WOK rozpálíme olej a na středně prudkém ohni v něm asi 2 minuty smažíme kari pastu, až začne vonět.
-
2
Poté přidáme na nudličky nakrájené hovězí, na plátky nakrájený roštěnec a 5 minut restujeme a mícháme. Přilijeme skoro všechno kokosové mléko, palmový cukr a tamarindové pyré, rybí omáčku, stáhneme oheň na minimum a bez pokličky 5-7 minut dusíme. Toto kari má být suché, ale když bude suché příliš, je třeba občas podlít trochou vody. Dle chutí dále okořeníme.
-
3
Naložíme naběračkou připravenou směs do misky a pokapeme trochou kokosového mléka. Navrch posypeme na tenké nudličky nakrájenými kalfirovými listy a kroužky papriky.