Ledové krystaly ze dvou melounů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 130.5 mg
- Vláknina 926 mg
- Vitamín A 926 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 799 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve dáme cukr a 500 ml vody, vše uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 5 minut, odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu.
-
2
Ananasový meloun oloupeme a vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru rozmixujeme do hladka, uložíme do nádoby vhodné na zamražení, stejným způsobem zpracujeme cukrový meloun.
-
3
Do každé z nádob s melounem vlijeme polovinu svařeného cukru a dobře promícháme. Zakryjeme, dáme na 5 hodin do mrazáku, občas promícháme.
-
4
Ledové krystaly necháme asi 10 minut v pokojové teplotě, aby změkly. Lžící seškrabujeme povrch krystalů, aby se vytvořila zrnitá struktura.
-
5
Na osm misek naklademe vždy trochu krystalů z jednoho melounu a vedle z druhého.