Zmrzlinový dort Dacquoise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 30 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 312.7 mg
- Vláknina 4524 mg
- Vitamín A 4524 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plechy pokryjeme papírem na pečení. Na jeden nakreslíme podle talíře dva kruhy o průměru 20 cm, na další plech jeden.
-
2
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, až je sníh lesklý a tuhý. Do sněhu opatrně vešleháme kakao, až se zcela rozpustí.
-
3
1/3 bílkového sněhu rozprostřeme na celou plochu obou kruhů na plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 140°C asi 75 minut. Placky necháme vychladnout na plechu. Potom je odlepíme z papíru a necháme zcela vychladnout, následně vložíme na 30 minut do mrazáku.
-
4
Polovinu kávové zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby změkla. Na mrazuvzdornou mísu položíme sněhovou placku, pokryjeme ji změklou kávovou zmrzlinou a dáme na 30 minut do mrazáku. Vyjmeme, přiklopíme druhou plackou, pokryjeme zbytkem zmrzliny a navrch položíme poslední placku. Uložíme na 4 hodiny do mrazáku.
-
5
V míse ušleháme smetanu na tuhou šlehačku, přidáme moučkový cukr a kávový likér. Zmrazený dezert potřeme šlehačkou a posypeme praženými plátky mandlí. Znovu dáme do mrazáku a vyjmeme až před servírováním.