Zmrzlinový dort Dacquoise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Kakao - prášek
  • 60 g Mandle
  • 300 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr moučkový
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Zmrzlina vanilková
  • 2 polévková lžíce Likér Kahlua
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 312.7 mg
  • Vláknina 4524 mg
  • Vitamín A 4524 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plechy pokryjeme papírem na pečení. Na jeden nakreslíme podle talíře dva kruhy o průměru 20 cm, na další plech jeden.

  • 2

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, až je sníh lesklý a tuhý. Do sněhu opatrně vešleháme kakao, až se zcela rozpustí.

  • 3

    1/3 bílkového sněhu rozprostřeme na celou plochu obou kruhů na plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 140°C asi 75 minut. Placky necháme vychladnout na plechu. Potom je odlepíme z papíru a necháme zcela vychladnout, následně vložíme na 30 minut do mrazáku.

  • 4

    Polovinu kávové zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby změkla. Na mrazuvzdornou mísu položíme sněhovou placku, pokryjeme ji změklou kávovou zmrzlinou a dáme na 30 minut do mrazáku. Vyjmeme, přiklopíme druhou plackou, pokryjeme zbytkem zmrzliny a navrch položíme poslední placku. Uložíme na 4 hodiny do mrazáku.

  • 5

    V míse ušleháme smetanu na tuhou šlehačku, přidáme moučkový cukr a kávový likér. Zmrazený dezert potřeme šlehačkou a posypeme praženými plátky mandlí. Znovu dáme do mrazáku a vyjmeme až před servírováním.

Komentáře k receptu