Křehké sněhové vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 26.6 mg
- Draslík 7.3 mg
- Vláknina 787.5 mg
- Vitamín A 787.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr smícháme s vejci, moukou a mlékem. Třeme, až se vytvoří pevné těsto. Zabalíme a dáme do lednice přibližně na 2 hodiny.
-
2
Těsto rozdělíme na 32 kusů. Válečkem rozválíme 16 kousků na kruhové placky o průměru 13,5 cm. Necháme zcela oschnout, každou placku přehneme na polovinu, oschlou částí k sobě, přeložíme na čtvrtku, pak na osminu. Ostrým nožem nebo nůžkami vykrájíme vzorky na okrajích těsta. Vločky rozbalíme a necháme ležet při pokojové teplotě. Takto zpracujeme všechno těsto.
-
3
Vločky smažíme v rozpáleném oleji ve fritovacím hrnci nebo na pánvi, každou asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a vychladnout. Takto usmažíme i zbytek vloček. Uchováme v uzavřené nádobě, těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem.