Kuře se skořicí
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kuře
- 500 g Těstoviny Tagliatelle
- 250 g Celer bulvový
- 125 ml Vývar drůbeží
- 250 ml Víno bílé
- 8 ks Rajčata
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1474 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 70 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 259.1 mg
- Draslík 1192.1 mg
- Vláknina 16314.8 mg
- Vitamín A 16314.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. V ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo a kuře ze všech stran dohněda orestujeme. Poté odstavíme, poklademe na kousky nakrájenou cibulí a zalijeme vývarem. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 200C pečeme 50-60minut.
-
2
Mezitím připravíme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájený česnek a oloupaná, nakrájená rajčata dáme do pánve, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme rajský protlak a na malé kousky nakrájený celer. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme ještě asi 15minut. Občas promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou petržel.
-
3
V hrnci uvaříme těstoviny tak al dente. Scedíme, necháme okapat, dáme na předehřátý talíř a promícháme s polovinou sýra. Na těstoviny položíme kousky kuřete, lehce posypeme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem parmazánu.
-
4
Dozdobíme větvičkami petržele a podáváme.