Vepřové maso na zázvoru
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
- 20 g Zázvor celý
- 15 g Houby černé
- 100 ml Voda pitná
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 34 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 145.9 mg
- Vláknina 2463 mg
- Vitamín A 2463 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4217.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jidášovo ucho ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, ucho změkne, potom vodu slijeme a houby necháme okapat.
-
2
Na jiném talíři smícháme rybí a ústřicovou omáčku. Přidáme cukr.
-
3
V pánvi Wok rozpálíme olej a na středně silném ohni usmažíme česnek. Nasypeme polovinu vepřového masa, nakrájeného na nudličky, a v horkém oleji 3-4 min. restujeme. Totéž provedeme s druhou polovinou vepřového masa. Poté přidáme první část orestovaného masa a smícháme vše v pánvi.
-
4
Dále přidáme k již hotovému masu strouhaný zázvor, cibuli, jidášovo ucho a směs omáček. Směs mícháme a prudce restujeme asi 2-3 min, na závěr vmícháme vývar. Vše ještě můžeme ochutit mladou jarní cibulkou.