Kapustičky s jalovcovou polevou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Jalovec
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 531.4 mg
  • Vláknina 11927.5 mg
  • Vitamín A 11927.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině másla opečeme nadrobno pokrájenou šalotku, prolisovaný česnek a drcený jalovec.

  • 2

    Přidáme růžičky kapusty, vývar a vaříme tak, aby kapusta byla skoro měkká a omáčka zhoustla.

  • 3

    Osolíme, opepříme dle chuti, přidáme zbylé máslo a podáváme.

Komentáře k receptu