Americký slavnostní dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Datle
  • 700 g Ořechy lískové
  • 175 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 215 g Mouka polohrubá
  • 350 g Švestky sušené
  • 120 g Sherry brandy
  • 120 g Višně kandované
  • 450 g Třešně kandované
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1077 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 127 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 1088 mg
  • Vláknina 29206 mg
  • Vitamín A 29206 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší míse smícháme třešně, višně, švestky, datle a sherry brandy, necháme stát asi 15 minut, dokud se téměř všechna tekutina nevsákne, občas promícháme.

  • 2

    Dortovou formu s otvorem uprostřed o průměru 25 cm dobře vymažeme olejem a vyložíme fólií, potřeme olejem.

  • 3

    Do směsi ovoce přimícháme směs oříšků a 225 g této směsi dáme stranou. Do základu těsta přimícháme mouku a cukr, až se jimi ovoce i ořechy obalí. Přidáme vejce a dobře promícháme. Lžicí přendáme těsto do formy a rozetřeme. Povrch hustě posypeme ovocem a ořechy, které jsme nechali stranou. Formu zakryjeme fólií a pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 2 hodiny. Odstraníme alobal a pečeme ještě 30 minut.

  • 4

    Dort necháme ve formě vychladnout, vyjmeme z formy, odstraníme fólii a necháme na mřížce zcela vychladnout. Dort pevně zabalíme a uložíme na noc do lednice, aby byl pevný a dobře se krájel.

Komentáře k receptu