Německý tvarohový dort
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 60 g Cukr krupice
- 1200 g Sýr krémový
- 350 g Cukr krupice
- 185 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Citrony
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Citrony
- 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 47 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 317 mg
- Draslík 203.4 mg
- Vláknina 2669.2 mg
- Vitamín A 2669.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Elektrickým šlehačem utřeme mouku, máslo, cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Z těsta utvoříme kouli a dáme jí na hodinu do lednice.
-
2
Jednu třetinu těsta upěchujeme na dno rozevírací formy o průměru 25 cm a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Potom necháme ve formě vychladnout.
-
3
Náplň si připravíme ze sýru, cukru, vajec, mléka, mouky, žloutků a nastrouhané citrónové kůry. Vše třeme do hladkého krému.
-
4
Zbytek těsta upěchujeme kolem stěn formy až do výšky 1 cm pod okraj. Dovnitř vlijeme náplň. Pečeme 12 minut na 230°C, potom teplotu zmírníme na 150°C a pečeme ještě 45 minut. Vypneme troubu a dort necháme ještě 30 minut dojít. Hotový necháme ve formě zcela vychladnout. Vychladlý dort zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.
-
5
Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na plochý podnos.