Dušená kapusta se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Slanina vepřová
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 991 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 1329.2 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na slunečnicovém oleji vypečeme nakrájenou slaninu, přisypeme cukr, pár kapek bílého vinného octa a nastrouhanou kapustu. Zalijeme kuřecím vývarem.

  • 2

    Vaříme cca 10-15 minut aby kapusta byla měkká, ale trochu křupala.

  • 3

    Podle chuti osolíme, opepříme, můžeme i dosladit a přidat více octa.

Komentáře k receptu