Babiččina bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 29 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 159.5 mg
- Draslík 98.9 mg
- Vláknina 3267 mg
- Vitamín A 3267 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 225.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šlehačem zpracujeme máslo, cukr, mouku, mléko, prášek do pečiva a vejce. Vše hněteme do hladkého těsta.
-
2
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 23 cm.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50-55 minut.
-
4
Hotovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a pocukrujeme.