Babiččina bábovka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Cukr krupice
  • 225 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 159.5 mg
  • Draslík 98.9 mg
  • Vláknina 3267 mg
  • Vitamín A 3267 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 225.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šlehačem zpracujeme máslo, cukr, mouku, mléko, prášek do pečiva a vejce. Vše hněteme do hladkého těsta.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 23 cm.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50-55 minut.

  • 4

    Hotovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Komentáře k receptu