Vepřová žebírka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 66 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 1077.5 mg
- Vláknina 5049.8 mg
- Vitamín A 5049.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá vepřová žebírka naklepeme, okraje nařízneme a maso opepříme. Necháme chvíli odležet.
-
2
Žebírka rychle opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a zbavíme zrnek.
-
4
Měkká žebra vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do šťávy vložíme rajčata a spolu s oloupaným, nastrouhaným česnekem je podusíme a přidáme k masu.