Nákyp z francouzského chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 225 g Veka
  • 750 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Sirup Golden
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 319.1 mg
  • Draslík 77.2 mg
  • Vláknina 1566.7 mg
  • Vitamín A 1566.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na šikmé plátky, silné asi 1 cm a 12,5 cm dlouhé. Každý plátek namažeme máslem.

  • 2

    Zapékací mísu na nákyp vyložíme plátky chleba, namazanou stranou nahoru, tak aby zaplnily celou mísu. Jednu patku dáme do středu.

  • 3

    Smetanu vyšleháme s vejci, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Směsí zalijeme chleba.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-50 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby a potřeme ho sirupem. Podáváme horký nebo studený.

Komentáře k receptu