Rybí guláš se žampiony
Suroviny
- 300 g Kapr obecný
- 500 g Pangasius - filety
- 100 g Anglická slanina
- 200 g Žampiony čerstvé
- 800 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Paprika zelená
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 44.3 mg
- Draslík 609.1 mg
- Vláknina 4053.9 mg
- Vitamín A 4053.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme rybí maso, vykostíme a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Posypeme je paprikou, opepříme a necháme odležet.
-
3
Nakrájenou slaninu na kostičky zpěníme v hrnci.
-
4
Přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
-
5
Zasypeme moukou, vložíme nakrájenou papriku, rajčata zbavená slupky též pokrájená a zalijeme vývarem z masoxu.
-
6
Dusíme 10 minut.
-
7
Přidáme nakrájené žampiony, česnek, kmín, špetku majoránky a rybu.
-
8
Guláš povaříme, aby maso změklo.
-
9
Dochutíme solí a pepřem.