Šalotky s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 441.7 mg
- Vláknina 7749.8 mg
- Vitamín A 7749.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné cibulky vaříme spolu s hráškem v menším množství osolené vody. Když se voda začne vařit, přidáme máslo, sůl a cukr.
-
2
Měkkou zeleninu zaprášíme moukou a ještě 1 - 2 minuty podusíme.
-
3
Podáváme posypané petrželkou jako přílohu k rybám, ke kuřeti nebo k telecímu masu.