Třešně v želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 16 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 404 mg
- Draslík 200.4 mg
- Vláknina 3277.5 mg
- Vitamín A 3277.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z třešňového kompotu slijeme šťávu, dolijeme vodou na 600 ml. Vlijeme do hrnce, dáme na plotnu a přidáme kostky želé, mícháme, až se rozpustí. Potom hrnec z plotny odstavíme.
-
2
Do želé vmícháme sherry, směs přelijeme do mísy, zakryjeme, dáme do lednice vychladit. Chladíme asi hodinu, občas promícháme.
-
3
Když želé trochu zhoustne, lehce do něj zamícháme třešně. Směsí naplníme formičky, zakryjeme a necháme v lednici, dokud želé dobře neztuhne, nejlépe přes noc.
-
4
Mezitím připravíme krém: do hrnce dáme žloutky, cukr a metlou vše spojíme, přilijeme kávovou smetanu, na mírném ohni zahříváme, za stálého míchání, až směs zhoustne. Nesmí se však vařit! Hrnec odstavíme a přimícháme tresť. Necháme vychladnout, vložíme do lednice.
-
5
Před podáváním želé vyklopíme z formičky na dezertní talířek nebo misku, okolo dáme krém. Můžeme dozdobit čokoládovou omáčkou a citrusovými hoblinkami.