Čokoládová krabice s jahodami a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 50 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 353.9 mg
- Vláknina 8511.7 mg
- Vitamín A 8511.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu ve tvaru čtverce o straně 23 cm obrátíme vzhůru nohama, položíme na ni alobal a urovnáme do formy krabičky. Obrátíme, odstraníme formu a alobalovou krabici vložíme dovnitř formy.
-
2
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nalijeme ji do alobalové formy a rozlijeme tak, aby pokryla celé dno a boky. Dáme na 30 minut do lednice ztuhnout.
-
3
Mezitím si připravíme náplň: ve dvou až třech lžících horké vody rozpustíme kakao. Ve větší míse ušleháme krémový sýr s máslem, cukrem, mlékem a připraveným kakaem do pěny.
-
4
350 ml smetany ušleháme na tuhou šlehačku a promícháme se sýrovou pěnou. Čokoládovou krabici vyjmeme z lednice a opatrně sloupneme alobal. Krabici dáme na podnos a rovnoměrně do ní rozetřeme sýrovou směs. Dáme do lednice a necháme asi 2 hodiny vychladit.
-
5
Vyšleháme zbytek smetany, dáme ho do sáčku s hvězdicovým nástavcem a na krabici vytvoříme 2,5 cm široký lem.
-
6
Střed vyplníme jahodami i se stopkami, větší rozpůlíme. Ozdobíme lístky máty.