Čokoládová krabice s jahodami a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Jahody zahradní
  • 30 g Kakao - prášek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 175 g Sýr krémový
  • 175 g Poleva čokoládová
  • 175 g Cukr moučkový
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 353.9 mg
  • Vláknina 8511.7 mg
  • Vitamín A 8511.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu ve tvaru čtverce o straně 23 cm obrátíme vzhůru nohama, položíme na ni alobal a urovnáme do formy krabičky. Obrátíme, odstraníme formu a alobalovou krabici vložíme dovnitř formy.

  • 2

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nalijeme ji do alobalové formy a rozlijeme tak, aby pokryla celé dno a boky. Dáme na 30 minut do lednice ztuhnout.

  • 3

    Mezitím si připravíme náplň: ve dvou až třech lžících horké vody rozpustíme kakao. Ve větší míse ušleháme krémový sýr s máslem, cukrem, mlékem a připraveným kakaem do pěny.

  • 4

    350 ml smetany ušleháme na tuhou šlehačku a promícháme se sýrovou pěnou. Čokoládovou krabici vyjmeme z lednice a opatrně sloupneme alobal. Krabici dáme na podnos a rovnoměrně do ní rozetřeme sýrovou směs. Dáme do lednice a necháme asi 2 hodiny vychladit.

  • 5

    Vyšleháme zbytek smetany, dáme ho do sáčku s hvězdicovým nástavcem a na krabici vytvoříme 2,5 cm široký lem.

  • 6

    Střed vyplníme jahodami i se stopkami, větší rozpůlíme. Ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu