Bavorský pudink z podmáslí s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 9 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 131.2 mg
- Vláknina 3729 mg
- Vitamín A 3729 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teflonovém rendlíku rozmícháme 350 ml podmáslí s cukrem. Zasypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahříváme na středním ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Odstavíme z ohně a přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a zbytek podmáslí. Zakryjeme a dáme na 45 minut do lednice, občas promícháme.
-
2
Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku. Mixérem vyšleháme podmáslí s citrónem do pěny, asi 30 sekund. Spojíme se šlehačkou, až vznikne hladký krém. Směs nalijeme do 1,5 l velké formy ve tvaru bábovky, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.
-
3
Na broskvovou omáčku dáme do hrnce šťávu z broskvového kompotu, přimícháme škrob a na mírném ohni zahříváme, až směs zhoustne a začne se vařit, asi 1 minutu. Potom zlehka přidáme broskve. Omáčku zakryjeme a dáme do lednice.
-
4
Před servírováním vyklopíme pudink na vychlazenou mísu. Kolem něho a na vršek urovnáme broskve. Přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky kandované citrónové kůry.