Rychlý rýžový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 16 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 405.3 mg
- Vláknina 9966.4 mg
- Vitamín A 9966.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0.4 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem.
-
2
Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla.
-
3
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička.
-
4
Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí.