Rychlý rýžový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 80 g Cukr krupice
  • 200 g Švestky sušené
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 405.3 mg
  • Vláknina 9966.4 mg
  • Vitamín A 9966.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0.4 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem.

  • 2

    Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla.

  • 3

    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička.

  • 4

    Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí.

Komentáře k receptu