Štěpánská hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1087 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 69.1 mg
- Vláknina 1533 mg
- Vitamín A 1533 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, nakrájíme na podlouhlé kusy a po stranách protkneme slaninou. Uprostřed nožem prořízneme kapsu a do ní opatrně vsuneme natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí, maso osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dorůžova osmažíme na tuku. Vložíme na ni maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
-
4
Provařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.