Křupavý bramborový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1093 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 1355.1 mg
- Vláknina 10441 mg
- Vitamín A 10441 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka. Dno kulaté zapékací mísy zalijeme máslem, doprostřed dáme pár smítek tymiánu. Část brambor v kruzích rozložíme do kola tak, aby zakryly celé dno.
-
2
Zbytek bramborových plátků dáme do mísy, přelijeme je zbytkem másla, přidáme špetku muškátového oříšku, tymiánu, soli a pepře. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm šalotku. Přidáme nakrájenou slaninu a směs přimícháme k bramborám a navršíme do zapékací mísy.
-
3
Po upečení necháme krátce vystydnout a vyklopíme.