Narozeninový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Med včelí
  • 150 g Mascarpone
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 193 mg
  • Draslík 224.6 mg
  • Vláknina 6949.3 mg
  • Vitamín A 6949.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, omytý citron nastrouháme a polovinu kůry dáme do pěny. Přidáme žloutky, tři lžíce citronové šťávy a prošleháme. Vsypeme mouku, prášek do pečiva, pudink a vymícháme těsto. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta.

  • 2

    Hotové těsto dáme do formy vymazané tukem a vysypané cukrem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 40 minut. Hotový korpus necháme krátce vychladnout a vyklopíme z formy.

  • 3

    Polovinu medu smícháme se zbylou citronovou šťávou a vylisovanou pomerančovou šťávou.

  • 4

    Korpus prořízneme a spodní díl pokapeme šťávou. Mascarpone smícháme se zbytkem medu, zbylou citronovou kůrou a třemi čtvrtinami této směsi potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme horní částí, pokapeme zbylou šťávou a tence potřeme zbylým mascarpone.

  • 5

    Dort poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme dle chuti.

  • 6

Komentáře k receptu