Sladké minipizzy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Třešně
  • 175 g Džem třešňový
  • 200 g Meruňky
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 balení Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 139.9 mg
  • Vláknina 3577.1 mg
  • Vitamín A 3577.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 736.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce smícháme s rozpuštěným vlahým máslem, přidáme mouku, sušené droždí, cukr, sůl a dle potřeby mléko. Vypracujeme těsto a necháme zakryté nakynout na dvojnásobný objem.

  • 2

    Džem smícháme s citronovou šťávou. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Meruňky omyjeme a vyjmeme pecky, rozpůlíme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové kousky.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 8 koulí, přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a každou kouli zploštíme na kruh s trochu silnějším okrajem. Pizzy potřeme džemem a obložíme ovocem.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Komentáře k receptu