Sladké minipizzy
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 350 g Třešně
- 175 g Džem třešňový
- 200 g Meruňky
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 balení Droždí sušené
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 6 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 139.9 mg
- Vláknina 3577.1 mg
- Vitamín A 3577.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 736.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce smícháme s rozpuštěným vlahým máslem, přidáme mouku, sušené droždí, cukr, sůl a dle potřeby mléko. Vypracujeme těsto a necháme zakryté nakynout na dvojnásobný objem.
-
2
Džem smícháme s citronovou šťávou. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Meruňky omyjeme a vyjmeme pecky, rozpůlíme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové kousky.
-
3
Těsto rozdělíme na 8 koulí, přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a každou kouli zploštíme na kruh s trochu silnějším okrajem. Pizzy potřeme džemem a obložíme ovocem.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.