Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.1 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 22.4 mg
  • Draslík 679 mg
  • Vláknina 16200.2 mg
  • Vitamín A 16200.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme sterilované kysané zelí a orestujeme. Zaprášíme mletou paprikou a nakonec zalijeme kuřecím vývarem. Okořeníme dle chuti, provaříme.

  • 2

    Cca 15min před dokončením polévky přidáme brambory nakrájené na kostičky a nakonec zahustíme hladkou moukou.

  • 3

    Na pánvi orestujeme na sádle slaninu, přidáme mléko a rozmixujeme. Tímto vytvoříme slaninovou pěnu, kterou při podávání ozdobíme polévku.

Komentáře k receptu