Lečo z úhoře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 600 g Úhoř říční
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 335.7 mg
  • Draslík 369.3 mg
  • Vláknina 2442.3 mg
  • Vitamín A 2442.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na kousky. Maso osolíme a opečeme na cibuli zpěněné na oleji.

  • 2

    Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, rajčatový protlak a česnek utřený se solí. Opepříme a dusíme doměkka.

  • 3

    Vejce upečeme na másle jako volská oka a položíme na hotový pokrm upravený na talířích.

Komentáře k receptu