Telecí ragú po italsku
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 g Telecí plec
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 60 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Pepř černý celý
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 58 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 1070.6 mg
- Vláknina 23471.8 mg
- Vitamín A 23471.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a celer vložíme na část rozehřátého másla. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, koření a rajčatový protlak. Vše dusíme pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Během dušení maso občas zamícháme. Potom osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme dál za častého podlévání vodou.
-
2
Chvíli před koncem dušení přidáme zbylé změklé máslo rozmíchané se lžící mouky.
-
3
Z pokrmu odstraníme koření a maso při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.