Trhanec z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 150 g Ovesné vločky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.375 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 199.4 mg
  • Draslík 216.1 mg
  • Vláknina 6750 mg
  • Vitamín A 6750 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky zalijeme vroucím mlékem a necháme asi 2 hodiny nabobtnat.

  • 2

    Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vločky a pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto vlijeme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 4

    Upečený trhanec roztrháme vidličkou na kousky a pocukrujeme.

  • 5

    s ovocnou omáčkou nebo kompotem.

Komentáře k receptu