Vločkové karbanátky s droždím
Suroviny
- 200 g Ovesné vločky
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Droždí
- 4 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1182 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 976 mg
- Vláknina 11770.5 mg
- Vitamín A 11770.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši a necháme ji vychladnout.
-
2
Na rozškvařené slanině osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a chvíli smažíme.
-
3
K vločkové kaši přidáme smažené droždí, sůl, koření, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
-
4
Ze směsi vykrajujeme lžící kousky a tvarujeme z nich navlhčenýma rukama karbanátky. Obalíme je v mouce, vejci a ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.