Ovesné vločky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 100 g Salám jemný
  • 120 g Ovesné vločky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 283.3 mg
  • Draslík 435.2 mg
  • Vláknina 7900 mg
  • Vitamín A 7900 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme ovesné vločky spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou, osolíme a chvíli povaříme.

  • 2

    Přidáme na kostičky nakrájený salám, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a mícháme, až se rajčata částečně rozdusí. Potom přilijeme vejce rozkvedlaná se solí a mícháme do zhoustnutí.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu