Kuřecí čtvrtky v hříbkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 958 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 70 g
- Sodík 912 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 348.6 mg
- Vláknina 9981.5 mg
- Vitamín A 9981.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí čtvrtky opečeme po obou stranách na másle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Podlijeme horkou vodou, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme a do šťávy vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme a nalijeme na maso.