Květákový nákyp s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 19 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 229.3 mg
- Draslík 699.7 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
-
2
Šunku nakrájíme na kousky, promícháme s vařeným květákem a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.
-
3
Do jogurtu vmícháme žloutek a směs nalijeme na květák. Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.