Gratinovaná růžičková kapusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 15 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 636.5 mg
- Vláknina 37359.8 mg
- Vitamín A 37359.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vložíme do zapékací mísy na 20 g rozehřátého másla, pokapeme 3 lžícemi vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení mísou občas zatřeseme.
-
2
Na zbylém másle osmažíme strouhanku, poklademe ji na kapustičky a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Gratinujeme v troubě tak dlouho, až se sýr roztaví.