Gratinované fazolky se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 57.4 mg
- Draslík 407 mg
- Vláknina 9489.8 mg
- Vitamín A 9489.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky překrojíme na poloviny, vložíme do vařící osolené vody a dusíme doměkka. Scedíme je a necháme okapat.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme fazolky, opepříme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe vločkami másla a pokrm krátce gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.