Řezy ze svíčkové s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Vývar z hovězích kostí
  • 4 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 703.5 mg
  • Vláknina 359.8 mg
  • Vitamín A 359.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné svíčkové nakrájíme 8 řezů, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Řezy vyjmeme a upravíme na nahřáté talíře.

  • 2

    Olej z pánve slijeme, na pánev přidáme máslo, vývar, worcester, sůl a vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Masové řezy potřeme nahřátým kečupem, posypeme nastrouhaným křenem a podlijeme šťávou.

Komentáře k receptu