Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sépie
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 401.9 mg
  • Vláknina 854.9 mg
  • Vitamín A 854.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme sépie. Z každé odřízneme těsně nad okem chapadélka, z těla vyjmeme průsvitný osten, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a necháme osušit na papírové utěrce. Poté každou sépii rozřízneme, vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby tvořily kosočtvercovou síť a nakrájíme na menší kousky. Maso vhodíme na několik vteřin do vařící vody, vyjmeme a důkladně osušíme.

  • 2

    Zelenou papriku rozkrojíme na malé trojúhelníčky. V pánvi rozpálíme olej a papriku za stálého míchání osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, promícháme, po minutě přidáme fazolovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu