Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Sépie
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 8 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 401.9 mg
- Vláknina 854.9 mg
- Vitamín A 854.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme sépie. Z každé odřízneme těsně nad okem chapadélka, z těla vyjmeme průsvitný osten, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a necháme osušit na papírové utěrce. Poté každou sépii rozřízneme, vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby tvořily kosočtvercovou síť a nakrájíme na menší kousky. Maso vhodíme na několik vteřin do vařící vody, vyjmeme a důkladně osušíme.
-
2
Zelenou papriku rozkrojíme na malé trojúhelníčky. V pánvi rozpálíme olej a papriku za stálého míchání osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, promícháme, po minutě přidáme fazolovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.