Gratinované plněné žemle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1700 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 288.5 mg
- Draslík 190.8 mg
- Vláknina 2040 mg
- Vitamín A 2040 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme.
-
2
Smícháme játrový sýr, nadrobno nakrájené okurky a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Přidáme ostatní přísady a vše promícháme. Směsí naplníme vydlabané žemle, pokryjeme je půlkami plátků sýru a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.