Gratinované plněné žemle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Sýr játrový
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1700 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 288.5 mg
  • Draslík 190.8 mg
  • Vláknina 2040 mg
  • Vitamín A 2040 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme.

  • 2

    Smícháme játrový sýr, nadrobno nakrájené okurky a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Přidáme ostatní přísady a vše promícháme. Směsí naplníme vydlabané žemle, pokryjeme je půlkami plátků sýru a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu