Zapékaný humr na fazolích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1245 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 356.3 mg
- Draslík 1104.8 mg
- Vláknina 634.5 mg
- Vitamín A 634.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humra rozkrojíme napůl podélně směrem od hlavy, odstraníme nohy, odkrojíme klepeta a roztlučeme je tupou stranou nože. Nakonec odstraníme vnitřnosti a plíce. Každou polovinu rozkrojíme na čtyři až pět kousků.
-
2
V pánvičce rozpálíme olej a porce humra krátce, cca 2 min. osmahneme. Ulita musí být jasně oranžová. Poté maso vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
-
3
Olej slijeme, necháme pouze lžíci. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájený zázvor, nakrájenou cibulku, fazolovou omáčku a cca 1 min. povaříme. Vložíme maso, promícháme, zalijeme rýžovým vínem a vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 2-3 min. podusíme.
-
4
Rozdělíme na talíře, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.