Zapékaný humr na fazolích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Humr
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1245 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 356.3 mg
  • Draslík 1104.8 mg
  • Vláknina 634.5 mg
  • Vitamín A 634.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humra rozkrojíme napůl podélně směrem od hlavy, odstraníme nohy, odkrojíme klepeta a roztlučeme je tupou stranou nože. Nakonec odstraníme vnitřnosti a plíce. Každou polovinu rozkrojíme na čtyři až pět kousků.

  • 2

    V pánvičce rozpálíme olej a porce humra krátce, cca 2 min. osmahneme. Ulita musí být jasně oranžová. Poté maso vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.

  • 3

    Olej slijeme, necháme pouze lžíci. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájený zázvor, nakrájenou cibulku, fazolovou omáčku a cca 1 min. povaříme. Vložíme maso, promícháme, zalijeme rýžovým vínem a vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 2-3 min. podusíme.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu