Telecí řízky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 170.3 mg
  • Draslík 578.5 mg
  • Vláknina 97 mg
  • Vitamín A 97 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle.

  • 2

    Řízky zalijeme smetanou a vínem a pánví potřásáme nad plamenem, až se smetana a víno spojí. Podusíme ještě 1 minutu.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu