Telecí řízky s jablky a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 170.3 mg
  • Draslík 608 mg
  • Vláknina 1996 mg
  • Vitamín A 1996 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Před koncem pečení přidáme oloupané, na kostičky nakrájené jablko.

  • 2

    Opečené řízky vyjmeme a do výpeku vmícháme kari koření. Po zpěnění přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minuty. Omáčku osolíme a nalijeme na řízky.

Komentáře k receptu