Kapr v remuládě
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
- 50 g Okurky nakládané
- 50 g Mrkev sterilovaná
- 100 g Majonéza
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 609.2 mg
- Vláknina 1913 mg
- Vitamín A 1913 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce kapra uvaříme v osolené vodě s octem, vyjmeme je a vložíme do mísy.
-
2
Majonézu promícháme se smetanou a přidáme mrkev, jemně nakrájenou okurku, cibuli a papriku. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a nalijeme na porce kapra.
-
3
Pokrm podáváme dobře vychlazený.