Kapr v remuládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 50 g Okurky nakládané
  • 50 g Mrkev sterilovaná
  • 100 g Majonéza
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 609.2 mg
  • Vláknina 1913 mg
  • Vitamín A 1913 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce kapra uvaříme v osolené vodě s octem, vyjmeme je a vložíme do mísy.

  • 2

    Majonézu promícháme se smetanou a přidáme mrkev, jemně nakrájenou okurku, cibuli a papriku. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a nalijeme na porce kapra.

  • 3

    Pokrm podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu