Karamelový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 264.7 mg
  • Draslík 79.7 mg
  • Vláknina 761.3 mg
  • Vitamín A 761.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr zahříváme na pánvi za stálého míchání, až zhnědne. Přilijeme vodu a povaříme na karamel. Potom přidáme mléko a 50 g másla a když je vše horké, vmícháme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá nádoby.

  • 2

    Do prochladlého těsta přimícháme vanilkový cukr, postupně po jednom žloutky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Nákyp pečeme v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu