Kapustové závitky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.6 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1195.3 mg
  • Vláknina 10063 mg
  • Vitamín A 10063 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ve studené vodě a oloupeme.

  • 2

    Omytou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, odřízneme košťál a rozdělíme na listy.

  • 3

    Listy složíme na sebe asi po 4 kusech, na každou porci dáme jedno vejce, zabalíme a ovážeme nití.

  • 4

    Závitky obalujeme v mouce a po všech stranách rychle smažíme na oleji.

Komentáře k receptu