Kapustové závitky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 33 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1195.3 mg
- Vláknina 10063 mg
- Vitamín A 10063 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 300 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
-
2
Omytou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, odřízneme košťál a rozdělíme na listy.
-
3
Listy složíme na sebe asi po 4 kusech, na každou porci dáme jedno vejce, zabalíme a ovážeme nití.
-
4
Závitky obalujeme v mouce a po všech stranách rychle smažíme na oleji.