Vepřová játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 451.5 mg
- Draslík 562.5 mg
- Vláknina 1710 mg
- Vitamín A 1710 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a posypeme solamylem. Zprudka je po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
-
2
K játrům přidáme očištěné, na plátky nakrájené a podušené houby, prolisovaný česnek a vše zalijeme červeným vínem. Nakonec přidáme cukr a dusíme doměkka.
-
3
Hotová játra osolíme a upravíme na talíře.