Plněný celer se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 97.2 mg
  • Draslík 840.4 mg
  • Vláknina 7871.3 mg
  • Vitamín A 7871.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý celer okrájíme, rozpůlíme a dám do osolené studené vody s citronovou šťávou.

  • 2

    Povaříme 20 minut.

  • 3

    Celer vyndáme a necháme vychladnout.

  • 4

    Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu a nakrájené žampiony.

  • 5

    Vše podusíme a dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi.

  • 7

    Tou pak plníme bulvy.

  • 8

    Vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a zapékáme.

Komentáře k receptu