Plněný celer se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 97.2 mg
- Draslík 840.4 mg
- Vláknina 7871.3 mg
- Vitamín A 7871.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý celer okrájíme, rozpůlíme a dám do osolené studené vody s citronovou šťávou.
-
2
Povaříme 20 minut.
-
3
Celer vyndáme a necháme vychladnout.
-
4
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu a nakrájené žampiony.
-
5
Vše podusíme a dochutíme solí a pepřem.
-
6
Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi.
-
7
Tou pak plníme bulvy.
-
8
Vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a zapékáme.