Kapr po zbojnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 800 g Kapr obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 852.8 mg
  • Vláknina 2672.1 mg
  • Vitamín A 2672.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a pokapeme vínem. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se slaninou nakrájenou na nudličky mírně osmahneme. Přidáme mletou papriku a bílý pepř.

  • 3

    Alobal potřeme olejem, urovnáme na něj porce kapra a položíme na ně osmaženou cibuli se slaninou. Povrch poklademe vločkami másla a posypeme nasekanou petrželkou. Alobal pevně zabalíme.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut.

Komentáře k receptu