Kapr po zbojnicku
Suroviny
- 250 g Cibule
- 800 g Kapr obecný
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 36 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 852.8 mg
- Vláknina 2672.1 mg
- Vitamín A 2672.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a pokapeme vínem. Necháme chvíli odležet.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se slaninou nakrájenou na nudličky mírně osmahneme. Přidáme mletou papriku a bílý pepř.
-
3
Alobal potřeme olejem, urovnáme na něj porce kapra a položíme na ně osmaženou cibuli se slaninou. Povrch poklademe vločkami másla a posypeme nasekanou petrželkou. Alobal pevně zabalíme.
-
4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut.